Tjugofyra timmar.

Klockan började närma sig sju och jag skulle tillbringa många timmar framöver med två vänner. Det började när vi, jag och Viktor, satte oss i den silverfärgade Hondan som skulle köra oss in dit kvällen skulle starta. Taava som vår vän kallas bor inne i Örebro så det var ungefär 17 minuters körtid som väntades, alltså skulle jag utan tvekan hinna ta en öl i baksätet.
 
När bilen hade stannat och vi klivit ur kom Taava och mötte oss i portdörren, den var låst som alltid. Efter att ha handlat tilltugg och mat var det dags för första glaset med alkohol. Det blev en till Ginger Joe för min del, den sista av de två stycken som jag tidigare under förmiddagen hade inhandlat på systembolaget. Vi pratade, åt och lyssnade på musik, vi hade väldigt trevligt i några timmar.
 
När klockan var lite efter elva stod vi i hallen och påklädda för avfärd mot stan och kvällens party i ett lite högre tempo, vi skulle dansa. Efter en kvarts promenad i högklackade skor var vi äntligen framme, i en kö som skulle ta oss in till pridefesten. Där var alla välkomna och inte ens toaletterna var uppdelade efter kön utan man delade lika.
 
Vi dansade länge och hade himla roligt, vi skrattade och drack rosa pantern. Det var en perfekt kväll!
Vi gick åtta minuter i två för att hämta ut våra jackor innan den värsta kön skulle bildas, den ville vi inte tillbringa någon onödig tid i. Därefter satte vi riktning mot Burger King, nattmat var ett måste innan vägen hem till sängen skulle börja. Det vinglade runt lite för mycket folk när vi kom fram utanför Burger King så vi valde att gå några meter till och ta dörrarna in till Mc Donalds istället.
 
Lite förmätta och fortfarande lite lagom onyktra gick vi hem till Taavas lägenhet för några timmars sömn innan bussen hem skulle avgå. Vid halv fyra hade den första somnat och tätt inpå slog jag igen mina egna ögon också.
 
Det var vid kvart i sju som väckarklockan ringde och en promenad till busstationen på fem minuter väntades. Vi kom fram i tid och hann köpa med oss en dricka, smaken i munnen var inte den bästa efter nattens drycker.
Bussen kom prick fem i halv åtta som var den avsatta tiden för avgång och inom kort rullade vi mot Kumla och hållplatsen Linnégatan där vi skulle gå av.
Det blev tjugofyra timmar som var bättre än en helt vanlig vardag.
 

Söndagen den trettioförsta augusti tvåtusenfjorton.